onsdag 17 april 2013

Halsont (ont i halsen)

Tips och huskur mot halsont

Att man får ont i halsen (halsont) ibland är inget konstigt - det får alla. I vissa fall kan det halsonda hjälpas med en huskur eller att byta ut något i din vardag. I detta inlägg kommer jag ge tips på vad man kan göra när man har ont i halsen, några saker man kan testa att undvika och några saker man kan testa att äta! Det första tipset är ett vardagstips som många kanske inte tänker på kan lida till halsont, nämligen
rökning.

Huskur mot halsont nummer ett - sluta röka!

Att sluta röka kan vara en bra start om man har återkommande problem med halsont. Rökning är väldigt irriterande för halsens slemhinnor. Genom att mer ofta genom näsan (istället för munnen som vid rökning) återfuktas luften du får i dig mer och kan därför påverka den återkommande smärtan i halsen vissa rökare har.

Tips mot halsont nummer två - byt tandborste

Plågas du av återkommande halsbesvär kanske det är dags att byta tandborste. Tandborstar blir efter några veckors användande en riktig bakteriehärd och kan förutom att ge dig halsont p.g.a. infektioner är skada ditt tandkött och ge dig dålig andedräkt!

Bota halsont med förbättrar immunförsvar

Ont i halsen - huskur med vitlök
Bra att ha hemma om man har ont i halsen
Förbättra ditt immunförsvar med extra tillsats vitaminer. Som jag skrivit tidigare skadar det inte att få i sig ordentligt med vitaminer och man kan med fördel testa lite extra tillskott av vitlök och ingefär. Hemsida Readersdigest rekommenderar dessutom ett extra tillskott av zink och hänvisar till en studie som visat att ett extra intag av zink tenderar att minska problemen med en ömmande hals. Produkter man (kanske) har hemma som innehåller mycket zink är bl.a. sesamfrön, vetegroddar och vetekli! Lycka till med er ömmande hals och kommentera gärna och skriv er egna erfarenheter av huskurer mot halsont!

P.s. fler tips och huskurer mot halsont hittar ni under Huskurer ovan (http://halsont.blogspot.se/p/huskurer.html) eller i tidigare inlägg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Halsont vet jag ej men varm mjölk och honung är bra för sömnen :)

http://91.146.104.209/~janaudi/alternativa-behandlingsmetoder-for-sjalvforbattring/